Senaste Solgårds-nytt.
 

Fester i lägenheterna, fritidslokalen och trädgården
Normalt ska det vara tyst i husen efter kl 22.00, men om du vill ha fest hör det till god ton att informera med anslag på anslagstavlorna och sluta i rimlig tid. Vi förutsätter att alla visar gott omdöme och tänker på de boendes nattsömn.

Golvskydd för hissen.
Nu har föreningen sågat till en träfiberskiva som du kan lägga på hissgolvet när du flyttar saker till eller från Solgårdarna eller har hantverkare som kommer med verktyg, maskiner och andra tunga grejor. Skivan står i cykelrummet i hus 22 och kan hämtas och lämnas tillbaka där av den som behöver.

Facebook-gruppen nedlagd.
På grund av bristande intresse.

Ett nytt Solgårdsnytt.
Solgårdsnytt sommaren 2020 finns nu under fliken Information. Förändringarna är marginella, i huvudsak bara uppdatering av styrelsenamn och kontaktadresser. Häftet distribueras därför inte i brevlådorna, utan endast via hemsidan.
 

Styrelsens julhälsning.
Styrelsens julhälsning 2017 innehåller viktig information om nyckeltal för Brf Solgårdarna, exempelvis skuldkvot, skuldsättningsgrad, lägenheternas andel av föreningens skulder och liknande. Läs mera här.
 

Sopsortering och tömning.

Kartong töms varje vecka på tisdagar. Matavfall, Hushållssopor och Papper varje vecka på onsdagar. Färgat och Ofärgat glas varje vecka på torsdagar samt Plast och Metall på torsdagar jämna veckor. Vid storhelger kan det bli en viss förskjutning. Behållarna för Lampor, Lysrör och Batterier töms bara vid behov. Större kartonger, frigolit, lastpallar och annat sådant tar du givetvis själv med dig till tippen på Gunnesbo eller Gastelyckan.
Extrapåsar för matavfall finns i mangelrummen i tvättstugorna.

Barnsäng i fritidslokalen.
Det finns numera en spjälsäng för barn som våra medlemmar kan låna från fritidslokalen utan kostnad. Ta kontakt med Gunilla 070-330 30 20 eller Mårten 070-541 24 56.

Öppet längre ...
Tidigare har dagportkoden kunnat användas kl 06.00-21.00. Nu förlänger vi öppettiden med en timme, till kl 22.00. Porttelefonen fungerar hela dygnet. Du kan naturligtvis också alltid ringa värdfolket med mobilen eller öppna med egen nyckel.

Markiser.
Styrelsen har med viss tvekan valt att tillåta uppsättning av markiser. Förutsättningen är att markiserna får ett enhetligt utförande och att bostadsrättshavarna står för alla kostnader för installation, underhåll och eventuell senare demontering. Ingen åverkan får ske på tegelväggar och murade väggar. Framtida rengörings-, målnings- och renoveringsarbeten av och kring fönstren måste också kunna genomföras utan hinder.
    Det enhetliga utförandet innebär att den som vill sätta upp markiser måste välja Moogios fallarmsmarkiser med konsoler i vit metall och tyger i tegelrött, antingen Sandatex 84 (enfärgad) eller Sandatex 792/84 (med smal vit rand). Inga andra modeller accepteras.